Afsluiting seizoen 2019 - 2020

Het weekend van 19 - 20 september stond in het teken van de afsluiting van het seizoen 2019 - 2020. De maatregelen ter bestrijding van COVID-19, besmetting met het coronavirus, had aan de feestelijkheden uiteraard een heel andere wending gegeven dan aan het begin van het seizoen werd verwacht. 

In plaats van juni kon het pas in september plaatsvinden, bijna naadloos overgaand in het seizoen 2020  - 2021, waarvan op 26 september alweer de openingsbijeenkomst plaatsvindt. Tijdens de vormselviering werd de muzikale inhoud verzorgd door Corné Timmers van het Deux Bornes koor en Niels Swinkels, naast geboren accordeonist een onverwacht zangtalent. Een uitstekende keuze als alternatief voor een compleet koor.

Daarnaast was de grootste organisatorische uitdaging gelegen in het respecteren van de anderhalve-meter-regel. De viering moest een besloten karakter hebben, met alleen genodigden als kerkbezoekers: ouders en naaste familieleden van de vormelingen. Iedereen had zijn eigen gereserveerde plaats in de kerk en om alles in goede banen te leiden was een klein legertje aan gastheren en -vrouwen paraat om alle bezoekers op een ordelijke en veilige wijze in en uit de kerk te loodsen, te communie te laten gaan en uiteraard, de vormelingen zelf te begeleiden op het altaar. Maar, alle voorbereidingen waren niet voor niets geweest, en de viering had een waardig en feestelijk karakter ondanks alle beperkingen.

Hetzelfde kan gezegd worden over de communievieringen op 20 september. Wegens het grotere aantal kinderen was het noodzakelijk om twee vieringen, om 12.00 en 14.00, te organiseren, duskort na elkaar en na de 'normale' mis van 10.30. Het was voor het organiserende comité even pezen om alles op tijd voor elkaar te krijgen in de beperkte tijd diet ter beschikking stond, maar het lukte feilloos. De muzikale ondersteuning werd hier verzorgd door de zangeres Simone Slegers uit Boekel, die precies de juiste snaar wist te treffen om een heerlijke sfeer te creëren, paasend en waardig bij een Eerste Coommunieviering. 

De werkgroep Petrus 2.0 kijkt met gevoelens van dankbaarheid en ook enige trots op het bereikte resultaat van dit weekend, dat ervoor zorgde dat alle kinderen, ondanks alle beperkingen en protocollen, toch een waardige en feestelijke dag mochten beleven. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, bedankt!

Impressie van de communieviering op 20 september. De kerk lijkt half leeg, maar dat is de impact van de anderhalve-meter-regel. Ouders met hun kinderen mochten bij elkaar plaatsnemen; alle overigen, zoals opa's en oma's, die niet in hetzelfde huis woonden moesten anderhalve meter afstand houden. Om dat alles in goede banen te leiden had elke kerkbezoeker zijn eigen, op naam gereserveerde plaats.

Impressie  oeefenen vormsel