Goede Week 2021, anders dan anders

Goede Week 2021, anders dan anders

Beste ouders, communicanten, vormelingen, tieners, kinderen uit groepen 1-3 en 5-6-7

Gelukkig, het wordt ook dit jaar weer Pasen! Daar mogen we op vertrouwen. We mogen ons verheugen op het nieuwe leven! En dat gaan we anders vieren en beleven dan in vorige jaren. We geven hieronder een overzicht vanaf 25 maart 2021:

Donderdag 25 maart, ouderavond:

- Korte ouderavond voor de ouders van de communicanten: 19.30 tot 20.00, via MS Teams; de link volgt nog.

- Korte ouderavond voor de ouders van de vormelingen: 20.15 tot 21.00, via MS Teams; de link volgt nog.

Zaterdag 27 maart, Palmpasen, het begin van de Goede Week:

- We organiseren een drive thru: tussen 15.30 en 17.00 worden alle Petrus 2.0 ouders uitgenodigd om met de kinderen in de auto langs het voorportaal van de Petruskerk aan het Kerkplein in Uden te rijden. Iedereen krijgt daar dan een tasje met inhoud uitgereikt, bedoeld om jullie door de Goede Week te begeleiden. De leden van de Werkgroep Petrus 2.0 zullen de tasjes door het open autoraampje aangeven; u hoeft alleen maar stapvoets voorbij te rijden. In het tasje zit alles voor de kinderen uit alle groepen in het gezin, met een lekkere paasattentie om het nog leuker te maken en uiteraard ook nog een palmtakje dat door de pastoor is gezegend. De catechese komt voor alle groepen deze dag te vervallen, want alles zit al in het tasje. De tieners en de vormelingen hebben de verdieping voor de Goede Week al meegekregen tijdens de Paas Challenge van vrijdag 19 maart.; zij krijgen wel een toevoeging voor de dagen van de Goede Week.

- Aan het einde van de drive thru staat een grote brievenbus. Daarin kan een envelop worden gedeponeerd, met daarin een aan God gerichte brief van kinderen en hun ouders. Het mag een gezamenlijke brief zijn, maar natuurlijk kan ook iedereen afzonderlijk wat opschrijven. Iets waar je spijt van hebt, of dat je liever anders had gedaan. Of je mag om hulp vragen om het een volgende keer beter te doen. Er hoeft geen naam onder, en we zullen de enveloppen ook niet open maken.

Maandag 29 maart 17.30, viering van Boete en Verzoening in de tuin van de Petruskerk:

 - Dit wordt een hele bijzondere viering, vol van symboliek. Normaal kun je tijdens een boeteviering ook gaan biechten bij een priester, maar omdat dat nu niet kan hebben we daarvoor de enveloppen met de brieven die bij de drive thru in de bus zijn gedaan. Deze enveloppen gaan we tijdens de viering verbranden en met de rook die opstijgt komen jullie gedachten toch bij God. Het verbranden zorgt natuurlijk niet voor vergeving en daarom bidden we daarvoor. We bidden voor kracht dat we het de volgende keer beter zullen doen.

- Vanaf 17.30 zal Landerd tv deze viering vanuit de tuin van de kerk rechtstreeks uitzenden (KPN # 1330, Ziggo # 44, Tele2 # 828, of via internet www.landerd-tv.nl).  

Donderdag 1 april, Witte Donderdag:

- Om 17.30 is er een korte viering van ongeveer 20 minuten voor de gezinnen. We vertellen het verhaal en we bidden samen. Deze viering wordt uitgezonden via de kerkomroep van de Petruskerk: www.kerkomroep.nl (selecteer 'vind uw kerk', in venster intypen 'Uden', selecteer 'kijken'; voor tablet of smartphone is ook een gratis app beschikbaar).

Vrijdag 2 april, Goede Vrijdag:

- Om 17.30 zal via de kerkomroep het verhaal van Goede Vrijdag worden uitgezonden.

Zaterdag 3 april, Stille Zaterdag:

- Het is bijna Pasen. Om 17.30 zal de pastoor in een korte viering de Paaskaars zegenen, en we vertellen dan het verhaal van Pasen. Het is feest, want Jezus is opgestaan uit de dood: Hij leeft!

Vieren jullie allemaal met ons mee? 

Maria zegt: 'Ik heb de Heer gezien! Hij is niet dood, Hij leeft!'