All Hallows Eve

All Hallows Eve

Sint Petruskerk Uden

31 oktober, 18.30

                                                                    

 

Dit is een laagdrempelige gebedsviering die aansluit aan de behoefte om te herdenken en kerk en wereld te verbinden. We maken gebruik van de liturgische mogelijkheid om een tegenwicht te bieden aan het commerciële Halloween, waarbij we de nadruk leggen op het leven van de Levende, in plaats van op de dood. Het is een korte viering met mooie teksten en op een prettige wijze muzikaal ondersteund.

Hemel en aarde komen dicht bij elkaar tijdens deze viering. We gaan een licht ontsteken, een licht dat de duisternis verdringt, al bij de eerste vlam. Daarmee gedenken we onze dierbare overledenen: man of vrouw, oma of opa, broer of zus, kind of ouder, dichtbij of veraf, lang of nog maar kortgeleden gestorven. Tijdens deze gebedsdienst is er alle ruimte om iemand te gedenken en iedereen is welkom om deze gebedsdienst mee te komen vieren. In het bijzonder willen we daarbij de communicanten, vormelingen en tieners, samen met hun ouders uitnodigen.

Na de viering is er nog gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het parochiecentrum bij een kopje koffie of thee en een glaasje limonade.