Bijeenkomst 3 februari, poffertjes en meer

Op vrijdag 2 februari viel dit jaar 'De Opdracht van de Heer', ook wel Maria Lichtmis genoemd. Bij Petrus 2.0 deden we dit tijdens de bijeenkomst op zaterdag 3 februari.  Om dit goed te vieren werd weer eens een oude traditie van stal gehaald: pannenkoeken. Maar, waarom eten we  eigenlijk pannenkoeken op deze dag?

Op 2 februari kon vroeger de plattelandsbevolking van werk of hoeve veranderen; dat werd 's avonds gevierd met zelf gebakken koeken, pannenkoeken. De vorm en de kleur ervan verwijzen ook naar de zon, en het licht. Het licht dat staat dan voor Christus. En bij Petrus 2.0, waar immers de kinderen centraal staan, hebben we daar poffertjes van gemaakt. 

Maar er gebeurde natuurlijk meer als alleen poffertjes eten. Er moesten silhouetten worden gemaakt  door Groep 5-6, om tijdens de communieviering de kerk op te luisteren.

En natuurlijk werd er ook nog aandacht besteed aan de hoofdmoot van de voorbereiding op communie en vormsel, de katechese.

Muziek is een van de waardevolle elementen die de eucharistieviering ondersteunt. Met Petrus 2.0 is er weer een kinderkoor opgestaan dat de vieringen kan ondersteunen. Hier werden ze ook bijgestaan door het duo Marcel en Lydia.

Terwijl de wat oudere (nou ja, vanaf Groep 3) zo bezig waren, hadden de allerkleinsten hun eigen programma. Mooi om te zien dat de kleintjes zelfs nof de baby bezig wisten te houden.

Bij de tieners was de aandacht gericht op het thema 'Licht'. En dat natuurlijk naar aanleiding van Maria Lichtmis, waarover wij bovenaan deze reportage al schreven. De tieners hebben met elkaar een code uit de Bijbel gekraakt: Lucas 2: 22-39. Ook werden er lichtschilderijen gemaakt, en een fraai exemplaar is hieronder afgebeeld.Het was een mooie dag, met nog een vermeldenswaardige activiteit: de verjaardag van de drijvende kracht achter Petrus 2.0. Onze pastoor overhandigde nog een kleine cadeautje. Een waardig begin van een mooie dag.