Feestelijke bijeenkomst 4 februari

Waar normaal de bijeenkomsten al een klein feestje zijn voor jong en oud, droeg die van 4 februari jongstleden wel een heel feestelijk karakter. De leidster van de werkgroep Petrus 2.0 vierde namelijk haar 50ste verjaardag en de leden van de werkgroep vonden het wel gepast om deze gebeurtenis niet geheel onopgemerkt voorbij te laten gaan. Zo werd er voor het Parochiecentrum een meer dan levensgrote 'Sara' opgezet, waarvoor Ingrid met alle leden van de werkgroep op de foto ging. namens de St. Petrusparochie kreeg zij van Pastoor Van de Laar nog een fraai bloemstuk aangeboden.

En daarna was het weer tijd voor het serieuze werk, de catechese ter voorbereiding op de Errste H. Communie en het Vormsel.

En wat was het weer een mooie bijeenkomst. Bij de tieners een bijzondere, energieke en ook weer serene bijeenkomst vol spel, gesprek en diepgang. Bij de vormelingen en groep 7 werd er verdiept in het verhaal van de verloren zoon in combinatie met Sint Valentijn. Waarbij we bewust voor elkaar gebeden hebben. De ouders hielden zich bezig met het verhaal van de Emmausgangers. En ook in de groepen 1-3 en 5-6 was er weer ruimte voor een goed gesprek en verwerking. In de deelgroep communie stond het thema delen centraal. Ze deelden letterlijk de broden en de vissen. En er was meer dan genoeg en ruim over. Waar niet veel van over wgebleven was waren de frites en de aangeboden snacks.  De gezamelijk afsluiting bestond uit  een familieviering met medewerking van het Jongerenkoor Deux Bornes.

Op naar de volgende bijeenkomst, zondag 12 maart!