Tieners actief in kerk en er omheen

Op zaterdag 24 februari beleefden de tieners en jongeren van de Petrus 2.0 groep een actieve en spannende dag in de kerk en het parochiecentrum. Het begon met het bestuderen van een icoon, geschilderd door Andrej Roebljov (1360 - 1430), de beroemdste Russische schilder van iconen. Zijn beroemdste werk is de icoon van de Heilige Drie-eenheid uit 1410, het onderwerp van de start van deze dag.

De kinderen werd gevraagd om, met hulp van de Bijbel, uit te vinden wie op dit icoon zijn uitgebeeld als Vader, Zoon en Heilige Geest. Na deze opdracht was het tijd voor een moment van stilte en aanbidding. Het sacrament van boete en verzoening kon worden ontvangen en er was de gelegenheid om een briefje aan God te schrijven. Daarna was het tijd voor een wat luchtiger gedeelte: het volgen van een route door de kerk met hulp van QR-codes. Zo werden onderwerpen als de geloofsbelijdenis, het Onze Vader en de heilige Geest verder uitgediept. De laatste QR-code bracht nog een extra spelelement, het oplossen van een mysterieus misdrijf. 

De dag werd afgesloten met een bonte avond vol pret en beweging, en uiteraard een gebed. Het was een mooie dag vol inhoud en onderlinge verbondeheid.