Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Mijn naam is Henriette Visser en sinds kort ben ik door het pastoraal team aangesteld als vertrouwenspersoon in onze Sint Petrusparochie. 
 
Het is belangrijk dat er in een parochie een aanspreekpunt is als mensen, parochianen en vrijwilligers, zich op een of andere manier niet veilig zouden voelen, bijvoorbeeld in hun vrijwilligerswerk of bij het deelnemen in een gspreksgroep. Heel in het bijzonder ben ik er voor de Werkgroep Petrus 2.0, waar veel van deze activiteiten samenkomen en waar door vrijwilligers catechese wordt aangeboden aan kinderen en hun ouders. Het is een nieuwe functie in onze parochiegemeenschap, en we hopen natuurlijk met z'n allen dat er niet of nauwelijks een beroep zal worden gedaan op de vertrouwenspersoon. 
Maar, mocht u, of iemand in uw omgeving, behoefte hebben om iemand in vertrouwen te spreken over iets waarmee u zit, dan ben ik te bereiken via vertrouwenspersoonsintpetrus@gmail.com. Dan kunnen we gezamenlijk naar een oplossing zoeken.
Over mijzelf: ik ben 42 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waar ik behalve als docent ook actief was als mentor van leerlingen. Een luisterend oor en zorgdragen dat leerlingen gezien worden, waren zaken die daarbij een grote rol speelden. Ik hoop mijn zo opgebouwde ervaring te kunnen inzetten bij Petrus 2.0 en op die manier bij te dragen aan een veilige parochie.