We zijn op weg

We zijn op weg...

Op zondag 24 september is het seizoen 2023-2024 van Petrus 2.0 van start gegaan. Voor het eerst kwamen alle kinderen van groep 1-2 tot en met de tieners bij elkaar. Bij de communicanten hadden zich ook de ouders aangesloten. Hoogtepunt van de ochtend was natuurlijk het voorstellen van de kinderen die in 2024 de sacramenten gaan ontvangen aan de parochiegemeenschap. Een impressie  hiervan ziet u op de ereplaats bovenaan deze site.

Maar, daaraan voorafgaand vonden natuurlijk al allerlei activiteiten plaats. Hieronder een korte impressie van het gebeuren.

Bij de allerkleinsten, van groep 1 en 2 werd de tijd besteed aan het leren kennen van elkaar en wat samen spelen.

De dames en heren hadden het goed naar hun zin en hadden nog wel wat langer willen blijven. Ook Emma en Iris hadden het goed naar hun zin. 

De communiegroep 

Vandaag was onze eetdyr bijeenkomst. We kwamen binnen door een wolk zeepbellen. We hebben onze groepskaars aangestoken en even in stilte gedacht aan iemand die even wat extra steun kon gebruiken. Na het uitdelen van alle groeiboeken hebben we geluisterd naar het scheppingsverhaal. Daarna hebben we allemaal ons eigen verhalenpoppetje gemaakt. Dit poppetje gaat elk verhaal mee op reis.

Net voor het vertrekken met alle kinderen van Petrus2.0 hebben we alle papa's en mama's alvast naar de kerk gestuurd en samen de bijeenkomst afgesloten door het uitblazen van de kaars. Daarna zijn we gezamenlijk naar de kerk gegaan om daar samen te vieren.

 

 

En bij de communiegroep waren ook de ouders aanwezig; bij alle komende zondagen zijn de communicanten-ouders ook welkom

Ook in groep 5 - 6 werd er eerst maar eens kennis gemaakt en daarna zijn Sylwia en Esther met de jongens en meisjes aan de slag gegaan.We hebben samen geluisterd naar het verhaal van Jozef: een dromer in Gods hand. Daarna hebben de kinderen de mantel van Jozef mogen versieren.

 

 

En zo kreeg Jozef nog een knappe jas aangemeten

De vormelingen bijeen op de parkeerplaats, er moest nog een knoop worden ontward.

De tieners

En natuurlijk lieten ook de tieners van zich horen...

 

En de tieners hadden ook nog genoeg te doen.

Deze eerste bijeenkomst stond in het teken van 'ontmoeten'. Na een kort voorstelrondje zijn ze 'zichzelf' gaan maken:Hoe zie je er uit, en maak een mooi poppetje van jeelf. Deze poppetjes komen bij elke volgende bijeenkomst op ons bord te staan. Tijdens het maken van de poppetjes zijn we met elkaar in gesprek gegaan. ook kregen de tieners deze keer al een 'thuisopdracht' mee. We gaan, om elkaar beter te leren kennen, een ouderwetse brief sturen, waarin ze in het kort iets over zichzelf vertellen. De volgende keer wordt hier dan op teruggekomen. Wekijken uit naar deze volgende bijeenkomst.  

Koffie-uurtje met ouders

Maar nu was er...na de mis was er nog een gezellig koffie-uurtje in het PC

 

hier werd nog wat geanimeerd nagebabbeld.

En voor degenen die het gemist mochten hebben: u kunt de bijbehorende eucharistieviering nog een paar weken terugkijken via de kerkomroep:

https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21212 

(inloggen is niet nodig)